NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY W CIĄŻY, INTERPRETACJA WYNIKÓW Portal medyczny

Baner Główny NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY W CIĄŻY, INTERPRETACJA WYNIKÓW

Układ wewnątrzwydzielniczy -podwzgórze i przysadka mózgowa, tarczyca, przytarczyce, nadnercza, jądra i jajniki, trzustka

Niedoczynność tarczycy w ciąży, interpretacja wyników

Użytkownik:

Dzień Dobry, Prosiłabym o interpretację wyników jestem w 19 tygodniu ciąży i leczę się na niedoczynność tarczycy i biorę euthyrox n 125 pół tabletki raz dziennie.Mam dwa guzki na tarczycy lecz niegroźne biopsja była przeprwadzona w tym roku.
Moje wyniki
TSH 1,49 normy 0,35-4,94 uLu/ml
FT3 1,87 normy 1,88-3,18 pg/ml
FT4 1,02 normy 0,70-1,48 ng/dl
anty - TPO 0,44 normy 0,00-5,61 IU/ml
anty- TG 2,36 normy 0,00-4,11 IU/ml

Wizytę mam niestety dopiero za miesiąc. Pozdrawiam i dziękuje za odp.

Lekarz:

Witam serdecznie, Pani wyniki są prawidłowe i na chwilę obecną nie ma powodów do niepokoju. Jeśli chodzi o poziom ft3, takie nieznaczne odchylenie od normy nie ma istotnego znaczenia. Proszę przyjmować Eutyrox w dawce jak do tej pory i pozostawać pod kontrolą endokrynologa. Pozdrawiam!

niedoczynność tarczycy, tarczyca w ciąży, ciąża, interpretacja wyników tarczycy, Eutyrox

Opublikowano:

Zadaj pytanie lekarzowi

Zadaj pytanie lekarzowi