Hematolog Online, Hematologia Portal medyczny logo

LekarzPomaga.pl - Hematolog Online, Hematologia

Układ krwiotwórczy -szpik kostny, krew, węzły chłonne

Hematologia -wysokie żelazo, bóle głowy (camera 4)

Wysokie żelazo, brak apetytu, częste bóle głowy. Zdiagnozowano twardzie ograniczona w najbliższej rodzinie. Moja córka ma 17 lat. Jak mam ją przygotować na wizytę w szpitalu. Czy spodziewać się najgorszego.?! Pomocy! W załączniku wyniki badań 3 zdjęcia

Odpowiedzi udzielił:
lek. Magdalena Pikul

Lekarz specjalista pediatra

Wyniki krwi (camera 1)

proszę o interpretację wyników krwi (w załączniku)

Odpowiedzi udzielił:
lek. Michał Osuchowski

Lekarz specjalista patomorfolog

Ogromny niedobór żelaza we krwi i niski poziom hemoglobiny

WItam! Moja mama ma 44 lata. Ostatnio wykonywała badania krwi i wszyły bardzo złe.. Bardzo niski poziom hemoglobiny oraz ogromny niedobór żelaza we krwi... Dostała skierowanie do szpitala na badania diagnostyczne, między innymi kolonoskopię, gastroskopię, ponieważ lekarz stwierdził, że to nie jest normalne, że tak mało żelaza, że coś musi się za...

Odpowiedzi udzielił:
lek. Magdalena Pikul

Lekarz specjalista pediatra

Proszę o interpretację wyników badań krwi

Dzień dobry, robiłam ostatnio morfologię kontrolnie. Z dolegliwości to jestem osłabiona, zmęczona, poza tym ostatnio występują u mnie krawienia międzymiesiączkowe (skąpe). Jednak nie byłam ostatnio chora ani przeziębiona, nic mnie nie boli (czasami tylko pobolewa po lewej stronie podbrzusza). Leczę się na niedoczynność tarczycy, ale aktualny wyn...

Odpowiedzi udzielił:
lek. Magdalena Pikul

Lekarz specjalista pediatra

Spadek HGB od listopada.Czy są powody do niepokoju?

Dzień dobry.Ponieważ od paru tygodni czuję się gorzej i narzekałem na spadek kondycji postanowiłem zrobić badanie krwi.I wyszły następujące wyniki WBC 8.3 ul (4-11.3) LYMPH 28.3 (25-45) MXD 7.4 (6-16) NEUT 64.3 (40-65) RBC 4.63 ul (4.2-5.6) HGB 13.8 (12.5-17.2) HCT 41.2 (38-49) MCV 89 (80-97) MCH 30 (27.5-33.5) MCHC 33.7 (32.6-36.3) RDW-CV 12% (...

Odpowiedzi udzielił:
lek. Magdalena Pikul

Lekarz specjalista pediatra

Powiększone węzły chłonne

Witam od jakiegoś czasu mam powiększony węzeł chłonny z przodu szyi dzisiaj odebrałam wyniki rozmazu krwi i już się martwię poniżej przedstawię wszytkie wyniku które robiłam co o tym myśleć chodzi mi głownie o rozmaz. Morfologia: Normy Leukocyty: 5,7 tys/ul 3,5-10 Erytrocyty:4,63 mln/ul 3,8-5,8 Hemoglobina: 12,9 g/dl 1-16,5 Hematokryt: 40 % 35-5...

Odpowiedzi udzielił:
lek. Magdalena Pikul

Lekarz specjalista pediatra

Wyniki badań - nadmiar żelaza (camera 1)

Witam serdecznie, Mam wielką prośbę otóż moja dziewczyna (wiek 17 lat) ostatnio skarżyła się na częste bóle głowy, senność i odczucie ogólnego osłabienia, te objawy zdarzają się co kilka dni, raz jest okej, a raz nagle niespodziewanie takie osłabienie dostanie, ból głowy i ogólne złe samopoczucie i dyskomfort, ospałość. Zaleciłem jej aby z...

Odpowiedzi udzielił:
lek. Magdalena Pikul

Lekarz specjalista pediatra

Interpretacja wyniku krwi + rozmaz + płytki

witam serdecznie; dzis odebralam wyniki krwi: leukocyty 10,7 tys/µl 4 - 10 Higher than norm erytrocyty 4,86 mln/µl 3,7 - 5,1 W normie hemoglobina 14,8 g/dl 12 - 16 W normie hematokryt 44,2 % 37 - 47 W normie MCV 90,9 fl 80 - 99 W normie MCH 30,5 pg 27 - 35 W normie MCHC 33,5 g/dl 32 - 37 W normie płytki krwi 205 tys/µl 140 - 440 W normie...

Odpowiedzi udzielił:
lek. Magdalena Pikul

Lekarz specjalista pediatra

Prosze o interpretacje wynkow morfologicznych (camera 1)

Dzień Dobry Proszę o interpretacje wyników morfologicznych w załączonym pliku jpeg przesyłam dokładne wyniki badania. Dziękuje Sławomir

Odpowiedzi udzielił:
lek. Michał Osuchowski

Lekarz specjalista patomorfolog

Wynik badania krwi

Witam zrobiłem sobie badanie krwi, miało tez być badanie na wirus HIV dostałem taki wydruk. Chciałbym się dowiedzieć czy mam wirusa HIV? Bo typowych objawów nigdy nie odczuwałem. odczyn Biernackiego 3 mm/h morfologia leukocyty 6,8 tys/ul neutrofile 53,6% neutrofile 3,6 tys/ul inne eo bazo mono 9,6% inne eo bazo mono 0,7 tys/ul limfocyty...

Odpowiedzi udzielił:
lek. Michał Osuchowski

Lekarz specjalista patomorfolog