Portal medyczny BÓL USZU GŁOWY GRONKOWIEC ZŁOCISTY

Baner Główny BÓL USZU GŁOWY GRONKOWIEC ZŁOCISTY

Pragniemy poinformować, że możliwość zadawania pytań zarówno lekarzom pierwszego kontaktu jak i lekarzom specjalistom na portalu LekarzPomaga.pl zostanie wznowiona z początkiem września 2018r.
Na początku listopada 2018r. zostanie wdrożona nowa wersja portalu dająca Państwu dużo więcej możliwości kontaktu z lekarzami.

Drogi oddechowe -jamy nosowe, gardło, krtań, oraz narząd słuchu i równowagi

Ból uszu głowy gronkowiec złocisty

Użytkownik:

Od 2 lat cierpię na ból uszu ,skroni ogólnie głowy każdego dnia uczucie rwania od czupka głowy przez ucho do gardła. Wizyty u 16 laryngologów nikt nie wie skąd ten ból nie wierzą mi .Miałam obecność gronkowca złocistego w uchu po antybiotykach sterydach nic nie pomagało .Trafiłam do dermatologa (całe życie obsypują mnie czyraki po ciele) i on odesłał mnie na badania immunologiczne
WYNIKI:
WBC 34 norma 28-39
LIMFOCYTY T
CD3 82 norma 55-83
CD4 45 norma 28-57
CD8 33 norma 10-39

Limfocyty B
CD19 7 norma 6-19
Komórki NK(CD3- 16+56+) 10 norma 7-31

W kometarzu
Obecne ok 6% komórek NKT (CD3+/CD16+/CD56+)w bramce limfocytarnej


Odporność humoralna

IgG 11,8 norma 6,38-17
IgA 2,61 norma 0,67-3,67
IgM 0,83 norma 0,41-2,03
Ige 125 norma 0-100


Robiłam rok temu rtg uszu było ok
tomograf mózgu i oklic było ok
resonans kręgów szyjnych -niewielka dyskopadia
endoskopowe badanie uszu Pani doktor stwierdziła czyraki w głębi ucha ale inni laryngolodzy zaprzeczyli.
ślinianki usg dobrze

Mam piekło w głowie myślę że już o najgorszym .Proszę o podpowiedz co dalej robić i jak te wyniki wyglądają co znacz komentarz w nich

Nie wiem może autoszczypionka mi pomoże........

Informacje dodatkowe:

-

Załączniki:

-

Lekarz:

Witam, proszę mi napisać czy ból dotyczy obu uszu czy jest tylko po jednej stronie (po której)? czy bóle trwają cały czas nieprzerwanie, czy są napadowe - pojawiają się i ustępują w ciągu dnia samoistnie?? czy laryngolodzy wykluczyli na podstawie badań nieprawidłowości w obrębie uszu, zatok przynosowych, nosa? czy od początku tych dolegliwości nie wiadomo czym są one spowodowane czy może początkowo rozpoznano stan zapalny w obrębie ucha?? jakie stosowano leczenie do tej pory?? czy poza tym choruje lub chorowała Pani na coś poważniejszego?? czy zażywa Pani na stałe jakieś leki??

Użytkownik:

Witam ponownie
Był robiony rtg zatok szczękowych i wszystko dobrze,bóle przez cały czas w nocy kiedy się rozgrzeje zasypiam i nie czuję bólu,rzadko budzę się z bólu.Są takie dni że nie boli tak bardzo wytrzymuję bez leków przeciwbólowych ale to są przerwy np 3/4 dni potem jakby atak i 3 dni silny ból zwłaszczza lewego ucha w którym stwierdzony jest gronkowiec złocisty wtedy boli tył głowy gardło.Łykam dexax ten rozpuszczalny
Ból porównuję do ciągnięcia tak jak wrzód się buduje rwie mam wrażenie jakby coś mi pękało sączyło się .Nawet mowa moja jest inna podczas tego bólu.Robiłam badania w kierunku reumatycznych dolegliwości ,boleriozy ,tocznia i nic nie wykazały.
wyniki ogólne z krwi mam dobre nieco wyższy crp i ob ale niewiele .
Lekarze stosowali wszystkie antybiotyki z antybiogramu przez cały rok pierwszy ale nie było poprawy i zaniechałam ich łykania gdyż bardzo słabłam.Cała choroba zaczeła się 2 lata temu anginą ropną i zapaleniem ucha.Ogromne ilości kropelek miałam przepisywanych do ucha .
Poza tym jest po wycięciu narzadów rodnych ok.9lat temu byłam pół roku temu u ginekologa i jest dobrze ,robiłam mamografię też dobrze.Cały
czas obsypują mnie wrzody na ciele najwięcej na intymnej części ciała są 2 lub 4 wielkie wrzody.Pobrano mi wymaz z nich czekam na wynik.
Czy te wyniki z badania immunologicznego sa w normie czy coś nie tak?

Załączniki:

-

Lekarz:

Właśnie chodzi o to, że wyniki tych badań są w normie, również komentarz do badania cytometrii przepływowej nie budzi niepokoju, poziom immunoglobulin jest w normie, więc z Pani odpornością wszystko w porządku. Ja również nie umiem powiedzieć z całkowitą pewnością z czym są związane te Pani dolegliwości, natomiast to co mogę podpowiedzieć to sugestia udania się z tym problemem jeszcze do neurologa, bo być może mają one związek z neuralgią któregoś nerwu przebiegającego w tej okolicy - na przykład podobne do opisywanych przez Panią dolegliwości daje neuralgia nerwu językowo-gardłowego, w wyjaśnieniu takiej możliwości pomóc może właśnie neurolog. Ponadto zapomniałam dopytać Panią o stan uzębienia, to znaczy czy wszystkie zęby ma Pani wyleczone, bo czasem tego typu bóle promieniować mogą właśnie od zębów. Mam nadzieję, że sugestie okażą się pomocne. Pozdrawiam serdecznie!

ból uszu głowy gronkowiec złocisty
Opublikowano:

Zadaj pytanie lekarzowi

Zadaj pytanie lekarzowi

Przeczytaj także:

Choroba niedokrwienna serca -portal medyczny

Choroba niedokrwienna serca

Choroba niedokrwienna serca czyli inaczej choroba wieńcowa, jest to objaw i skutek miażdżycy tętnic wieńcowych, czyli tętnic zaopatrujących mięsień sercowy w tlen i substancje odżywcze. Wskutek zwężenia tych naczyń dochodzi do upośledzenia przepły...

Czytaj więcej...
Zawał serca -portal medyczny

Zawał serca

Zawał serca czyli ostry zespół wieńcowy jest jedną z manifestacji klinicznych choroby niedokrwiennej serca. Aktualnie stosuje się klasyfikację ostrego incydentu wieńcowego bez uniesienia odcinka ST (NSTEMI) oraz z uniesieniem odcinka ST (STEMI), g...

Czytaj więcej...
Nadciśnienie tętnicze pierwotne -portal medyczny

Nadciśnienie tętnicze pierwotne

Nadciśnienie tętnicze pierwotne, jest to podwyższone ciśnienie tętnicze krwi, klasyfikowane na podstawie wartości mierzonych ciśnień. Nadciśnienie rozpoznawane jest przy dwóch lub więcej nieprawidłowych pomiarach ciśnienia wykonanych podczas odręb...

Czytaj więcej...
Ostre zapalenie trzustki -portal medyczny

Ostre zapalenie trzustki

Ostre zapalenie trzustki jest to stan zapalny związany z przedwczesną aktywacją enzymów trzustkowych, wywołujących różnego rodzaju uszkodzenia sąsiadujących tkanek. W etiologii tego schorzenia zalicza się przede wszystkim choroby dróg żółciowych ...

Czytaj więcej...
Wrzodziejące zapalenie jelita grubego -portal medyczny

Wrzodziejące zapalenie jelita grubego

Wrzodziejące zapalenie jelita grubego (colitis ulcerosa) jest to jednostka chorobowa zaliczana do grupy nieswoistych zapaleń błony śluzowej odbytnicy lub odbytnicy i okrężnicy, które prowadzić może do powstawania owrzodzeń.  Etiologia tej cho...

Czytaj więcej...
Rak jelita grubego -portal medyczny

Rak jelita grubego

Rak jelita grubego jest to nowotwór zajmujący zarówno u kobiet jak i mężczyzn drugie miejsce pod względem zachorowalność. Jest też odpowiedzialny za wysoki odsetek zgonów. Większość nowotwór lokalizuje się w odbytnicy – około 45%, 30% natomi...

Czytaj więcej...

Bolący brzuch od dwóch dni i biegunka

Dzień dobry, od około dwóch dni mam problemy z żołądkiem. Mianowicie bezpośrednio po przebudzeniu czuję ból i muszę od razu iść do toalety, gdzie walczę z biegunką przez jakąś chwilę.. Później problem ten powtarza się po kawie (piję kawę około 10-...

Czytaj więcej...

Czy to może być Borelioza??

Witam. W zeszłym roku zostałam ugryziona przez kleszcza w wakacje. Nie było z tym większego problemu, pojechałam na pogotowie, kleszcz został usunięty z szyi. Przez zimę miewałam jednak dziwne objawy, bóle mięśni, zwłaszcza łydek, stawów, kolana, ...

Czytaj więcej...
Wodogłowie -portal medyczny

Wodogłowie

Wodogłowie jest to patologia polegająca na zwiększeniu ilości płynu mózgowo-rdzeniowego w układzie komorowym mózgu. Przyczynami wodogłowia są najczęściej stany doprowadzające do nieprawidłowego krążenia płynu, spowodowane głównie przez wrodzone w...

Czytaj więcej...

Ból brzucha i biegunka u syna od rana cały czas -co robić?

Witam! Mój syn ma 13 lat, ogólnie jest zdrowy ale od rana dzisiaj boli go brzuch i ma gorączkę 38 st. Był już 5 razy w toalecie z biegunką. Czy to może być grypa żołądkowa? Czy wystarczy węgiel ew. smekta, czy udać się z nim jutro do lekarza? Dzis...

Czytaj więcej...