Pozostałe Portal medyczny logo

LekarzPomaga.pl - Pozostałe

Pytania dotyczące innych dziedzin

Morfologia, nieprawidłowości po przebytej infekcji (camera 1)

Witam. Profilaktycznie robiłem wyniki badań które wykazały niski poziom neutrofili i leukocytów. Czy to może oznaczać jakąś groźną chorobę? Pod koniec listopada rozciąłem sobie rękę i miałem założone 3 szwy oraz otrzymałem zastrzyk przeciw tężcowi. W ostatnim tygodniu dwa razy bolało mnie gardło i mam lekki katar. Profilaktycznie robiłem także ...

Odpowiedzi udzielił:
lek. Anna Posmykiewicz

Specjalista chorób dzieci

Czy wyniki badań są prawidłowe?

Wersja tekstowa wyniku Bilirubina całkowita 0,46 mg/dl[0,3-1,2]~; AST 18,7 U/L[3-35]~; ALT 18,2 U/L[3-35]~; GGTP 16 U/L[5-38]~; ALP 43 U/L[30-120]~; Lipaza 19 U/L[0-67]~; Amylaza 45,2 U/L[22-80]~; ASO, ilościowo

Odpowiedzi udzielił:
lek. Anna Posmykiewicz

Specjalista chorób dzieci

Ból z prawej strony podbrzusza/pachwiny

Witam, od 3-4 dni mam problem z bólem w prawej stronie podbrzusza/ pachwiny ( nie można tego nazwać do końca bólem ponieważ nie muszę brać leków przeciwbólowych a bardziej ciągnięciem - nie przeszkadza mi to w codziennym funkcjonowaniu , jedynie daje się we znaki podczas leżenia i trochę mi to przeszkadza ). Problem jest tego typu że sprawdzając...

Odpowiedzi udzielił:
lek. Katarzyna Gaweł

Lekarz rezydent w trakcie specjalizacji z gastroenterologii

Leki na erekcję

Dzień dobry, regularnie raz w tygodniu biorę przed stosunkiem tabletkę (sildenafil). Chciałbym zapytać czy od takich tabletek mogę się uzależnić i czy mogą mi zaszkodzić ?

Odpowiedzi udzielił:
lek. Jakub Niedomagała

Specjalista medycyny rodzinnej

Gęsta i lepka ślina w gardle, wypadanie włosów, wypryski na skórze

Kobieta 34 lata Witam serdecznie. Problem z którym zwracam się do Was o pomoc jest dość złożony,wiec tak naprawdę nawet nie wiem od czego miałabym zacząć.... Spróbuję ująć tą kwestię w kilku punktach. Zaczynając (niezgrabnie ujmując od góry) czyli głowy... Włosy po prostu wypadają mi garściami, zrobiły się bardzo cieniutkie i strasznie się krus...

Odpowiedzi udzielił:
lek. Jakub Niedomagała

Specjalista medycyny rodzinnej

Spadek formy /ból między łopatkami i w klatce piersiowej pieczenie

Po urodzeniu 2 córek w czasie 5 lat moje siły witalne spadły. Mam wkładkę hormonalną choć już od dłuższego czasu źle się czuję. Od jakiegoś czasu bolą mnie przynajmniej raz w miesiącu bardzo kości i stawy. Piecze mnie i boli w klatce piersiowej. Boli mnie głową mocno i oczy. Później przechodzi i pojawią się co jakiś czas. Bardzo często w miesiąc...

Odpowiedzi udzielił:
lek. Jakub Niedomagała

Specjalista medycyny rodzinnej

Badania profilaktyczne wiek 50+, określenie ryzyka zachorowania na raka, zawał

Dzień dobry, Pragnę się dowiedzieć jakie, konkretne badania powinni wykonywać moi rodzice i co jaki czas aby mieć pewność, że z ich zdrowiem jest wszystko w porządku. Mój ojciec, 50 lat - od wielu lat pali papierosy, jest zakażony bakterią Helicobacter, kilka lat temu miał wrzody na wpuście do żołądka. Prowadzi aktywny tryb życia i nigdy nie po...

Odpowiedzi udzielił:
lek. Paweł Międzybrocki

Lekarz rezydent w trakcie specjalizacji z neurologii

Badanie nasienia, ocena wyników (camera 1)

Dzień dobry, czy mógłbym prosić o konsultację wyników badania nasienia? Chciałbym się dowiedzieć czy jestem płodny czy nie, z tego też powodu wykonałem badania, nie mam żadnych dolegliwości. Z góry dziękuję

Odpowiedzi udzielił:
lek. Jakub Niedomagała

Specjalista medycyny rodzinnej

Ukąszenie mrówek, krostki, żółtawe strupki (camera 1)

Podejrzewam u córki ukąszenia mrówek.. Krostki były małe jednak ich stan się pogarsza wygląda to dość nieładnie. Po kąpieli strupki jakby zeszły, później wylewa się płyn i zostają żółtawe strupki.

Odpowiedzi udzielił:
lek. Anna Posmykiewicz

Specjalista chorób dzieci

Za szybki wytrysk (camera 6)

Witam, Od początku mojego współżycia z partnerkami mam problem z bardzo szybkim orgazmem/wytryskiem. Z moją kobietą z którą regularnie uprawiam seks jestem już 2 lata, ale zarówno z nią jak i z poprzednimi stosunek trwa około 30sek, kiedyś myślałem że tak po prostu ma być, dziś już wiem że mam z tym jakiś problem, od jakiegoś czasu moja kobieta...

Odpowiedzi udzielił:
lek. Jakub Niedomagała

Specjalista medycyny rodzinnej