Urolog Online, Urologia Portal medyczny logo

LekarzPomaga.pl - Urolog Online, Urologia

Układ moczowy -drogi moczowe (moczowody, pęcherz moczowy, cewka moczowa) oraz męskie narządy rozrodcze

Kształt penisa i stulejka (camera 4)

Nigdy w życiu nie byłem u urologa, nigdy się nad tym nie zastanawiałem. Czytając teksty na Państwa portalu doszedłem do wniosku że coś z moim przyrodzeniem jest nie tak. Inny kształt ( chyba zbyt mały żołądź ), poza tym zbyt dużo napletka, jak widać na zdjęciu żołędzi nie da się odsłonić. Dotąd myślałem że to nie problem. W takich sytuacjach Pa...

Odpowiedzi udzielił:
lek. Jakub Niedomagała

Specjalista medycyny rodzinnej

Powiększony gruczoł krokowy po nowotworze jądra

Witam jestem po nowotworze jądra. Trzy miesiące temu na MR Jamy brzusznej i miednicy pisało że mam gruczoł krokowy niepowiększony a teraz pisze ze gruczoł krokowy jest powiększony. Na MR Jamy brzusznej oraz miednicy lekarz opisał że gruczoł krokowy ma 31mm na 37mm. Czy mam się martwić?

Odpowiedzi udzielił:
lek. Magdalena Jackowska

Specjalista medycyny rodzinnej oraz endokrynolog

Wynik badania nasienia, starania o dziecko

Witam, mam 26 lat z żona staramy się o dziecko 1,5 roku, w tym czasie przeszła ona laparoskopię w celu usunięcia guza jajnika operacja się powiodła wyniki wszystkie już w porządku a ciąży dalej brak. Postanowiłem zrobić badanie nasienia i proszę o konsultacje czy mamy szanse na zapłodnienie naturalne? Czy można w jakiś sposób poprawić jakość na...

Odpowiedzi udzielił:
lek. Jakub Niedomagała

Specjalista medycyny rodzinnej

Zapalenie pęcherza, krew podczas oddawania moczu

Dobry wieczór, od rana mam uczucie ciągłej potrzeby skorzystania z toalety, natomiast zaraz po skorzystaniu wciąż czuje dyskomfort. Do godziny 17 było to jeszcze znośne, natomiast później i do teraz ból podczas wydalania moczu jest znaczący, na papierze toaletowych pojawiła się krew, która podczas wydalania moczu także towarzyszyła. Od czasu do...

Odpowiedzi udzielił:
lek. Jakub Niedomagała

Specjalista medycyny rodzinnej

Pytanie o jądra, ucisk jąderek u chłopca

Witam mam takie pytanie, mój syn poślizgnął się i upadł (usiadł) na przedmiocie prosto na same jadra. Boje się, że mógł je za mocno przycisnąć całym ciężarem ciała. Czy taki upadek / siadnięcie na coś samymi jadrami może być groźne, mogą zostać za mocno uciśnięte? Nie są czerwone ani raczej obolałe, ale martwię się że mogły zostać uciśnięte / sp...

Odpowiedzi udzielił:
lek. Jakub Niedomagała

Specjalista medycyny rodzinnej

Sklejony napletek

Dzień Dobry Jestem blisko 8 tyg po zabiegu obrzezania. Wszystko ładnie się zagoiło , szwy wchłonęły. Pozostaje jeden mały problem, otóż napletek nie schodzi do końca. Wygląda jakby napletek był sklejony zrośnięty z podstawa żołędzia. Niemal na całym obwodzie. Przed zabiegiem kiedy mogłem jeszcze zsunąć napletek nie miałem tego problemy. Proszę...

Odpowiedzi udzielił:
lek. Jakub Niedomagała

Specjalista medycyny rodzinnej

Erekcja, żeń-szeń i sildenafil

Dzień dobry, od czasu do czasu mam problem z erekcją.. od dwóch tygodni spożywam zen- szeń, czytałem na różnych forach że pomogą, zgodzi się z tym Pan? Raz na jakiś czas biorę tabletkę (sildenafil) , czuję się pewniejszy w łóżku.. Branie żen-szenia i sildenafilu nie zaszkodzi mojemu zdrowiu?

Odpowiedzi udzielił:
lek. Jakub Niedomagała

Specjalista medycyny rodzinnej

Stosowanie leków rozszerzających naczynia krwionośne

Czy można jednocześnie zażywać Ginkofar i Inventum? Czy Inventum powinno się zażywać codziennie w sposób profilaktyczny czy tylko przed? Czytałem że Inventum koliduje z l arginina bo wydziela tlenek azotu czyli po jakim czasie po odstawieniu mogę zażyć Inventum. Czy jednoczesne picie ziół o podobnym działaniu może zaszkodzić? Raz dziennie pije C...

Odpowiedzi udzielił:
lek. Jakub Niedomagała

Specjalista medycyny rodzinnej

Jądro w kanale pachwinowym

Witam. Mam problem z prawym jądrem jest mniejsze od lewego i znajduje się w kanale pachwinowym. Wykonałem badanie USG i nie widać stanów zapalnych. Zrobiłem również badania krwi i mieszczę się w normach (badanie robiłem w Anglii dlatego angielskie nazwy) - Serum testosterone level 13.2 nmol/L [6.1 - 27.2] - LDH 471 u/L [261.0 - 520.0] - SHBG 38...

Odpowiedzi udzielił:
lek. Jakub Niedomagała

Specjalista medycyny rodzinnej

Stulejka, problem z napletkiem (camera 5)

Dzień Dobry, Czy załączone zdjęcia przedstawiają stulejkę? Napletek można ściągnąć w spoczynku bez żadnego problemu, natomiast tworzy się taki pierścień. W wzwodzie z lekkim oporem, ale bez żadnego nawilżenia można odczuć dyskomfort. Przy mocnym naciąganiu prezerwatywy czuć ból w okolicach wędzidełka. Czy konieczne jest obrzezanie? Jaki typ b...

Odpowiedzi udzielił:
lek. Jakub Niedomagała

Specjalista medycyny rodzinnej